Ung man åtalas för misshandel och hot av flickvän

 

PITEÅ

I tisdags åtalades en man i 20-årsåldern för att ha misshandlat och hotat sin före detta sambo den 1 januari i år. Den unge mannen från Piteåtrakten varken erkände eller nekade handlingen, eftersom han påstod sig sakna minnesbilder från händelsen.


Paret bodde tidigare tillsammans och de båda förklarade i tingsrätten att våld inte hade förekommit i deras relation tidigare. Men på den tidiga morgonen efter en nyårsfest påstår den unga kvinnan i paret att hon blivit misshandlad och hotad. Detta efter att ha väckt sin pojkvän och frågat om han varit otrogen.

Kvinnan beskriver att hon bland annat blivit knuffad i väggen, sliten i håret, slagen, fått strypgrepp och hotats att bli dödad av sin dåvarande sambo. I sjukhusjournalen dras slutsatsen att kvinnans skador tyder på våld.

– Jag försökte lugna ner honom, men fick ingen kontakt, berättar kvinnan i tingsrätten.

Ett vittne som var en kompis till paret befann sig i lägenheten då bråket började. Vittnet försökte stoppa misshandeln, men blev utelåst:

– De skrek mot varandra. Han drog och slet i henne och knuffade henne mot toalettdörren. I trapphuset hörde jag sen ännu mer skrik och smällar, säger vittnet, som efter att ha blivit utelåst hade larmat till kvinnans föräldrar.

– Detta är våld mot närstående i bostaden. Hon hade ingen möjlighet att försvara sig, säger åklagaren som nu kräver att kvinnan ska få skadestånd av mannen.

Domen i fallet kommer att meddelas den 8 december i år.

 

Malin Wretling

Kommentarer
Postat av: Lisbeth Wretling

Mycket bra rapporterat!Hämskt med vold(:

2009-11-27 @ 18:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0