Så drabbas du av en eventuell höjning av elpriset!

Som man kunde se under kommunfullmäktigemötet så var det en höjning av elpriset med 7% från Vattenfall på agendan. Nu senarelades beslutet men det är möjligt att det kommer att gå igenom i framtiden.

Jag ringde upp Pitebos VD  Carl-Johan Åhlund för att få klarheter i hur studenterna i Piteå skulle drabbas av höjningen och vi kom fram till följande. För det första så har Pitebo skrivit på ett avtal som gör det gällande att elnätspriserna blir orörda under 2010. Alltså kommer den eventuella höjningen inte ske innan 2011.

Det som eventuellt ska höjas är den fasta nätavgiften, alltså spelar det ingen roll hur mycket el du använder.  Det bör även klarläggas att ingen som bor under Pitebo betalar en separat elavgift utan den ingår i hyran. Jag diskuterade som sagt med Carl-Johan och eftersom Pitebo har 3900 lägenheter så skulle en höjning med 7% innebära en ökad kostnad med 200 000 kr för Pitebo. Vilket i sin tur skulle innebära en höjning på ca 50 kr per hushåll/ år.

Så vi kan då konstatera att stadens studenter kommer att gå så gott som obemärkt genom denna höjning om den skulle genomföras.

 

 

Mattias Bergström

[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0