Ännu oklart för piteborna om en eventuell elprishöjning

När kommunfullmäktige i Piteå samlades i måndags för att besluta om en prishöjning för PiteEnergis elkunder, kunde inget beslut fattas.

– Jag blir bedrövad när vi inte förstår vad vi ska besluta om, säger Britt Fäldt (v) som var en av många som ansåg att beslutsunderlaget var alldeles för bristfälligt.

 

Vattenfalls regionnätsavgifter kommer att höjas med 7 %.  Detta kommer att drabba PiteEnergi, som föreslår att en prishöjning på lika många procent måste gå ut över elkunderna från och med den 1 januari nästa år.

 

Splittrade åsikter

Åsikterna om prishöjningen från de olika partiledamöterna var splittrade, men majoriteten enades om att de inte kunde ta något beslut på det tunna underlaget från PiteEnergi. Beslutsfattandet sköts upp till senare.

Kommunalrådet Peter Roslund (s) ville dock gå till beslut på det nuvarande underlaget:

– Det är aldrig roligt att tvingas höja taxorna, men vi måste . Det är fler som kommer att tvingas höja priserna, inte bara Piteå, säger han.

 

Skeptiska

Moderaternas Elisabeth Berg var inte bara skeptisk till underlaget:

PiteEnergi är ett kommunalt bolag som har monopol över piteborna. Som pitebo kan man inte välja något annat elbolag, därför kan vi inte gå med på det här, säger hon.

Maria Holmquist Ek (v) tror att det blir svårt för piteborna att slippa en elprishöjning nästa år:

– Såklart hoppas man. Men framför allt hoppas jag på ett bättre underlag nästa gång detta ska beslutas, säger hon.


Malin Wretling



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0