1,3 miljoner till mat

PITEÅ

35 öres tillägg per elev resulterade Kommunfullmäktiges möte gällande skolmatens förbättringar. Totalt skall 1,3 miljoner kronor skjutas till för att förbättra skolmaten under 2010.

 

Moderaterna, Norrbottens Sjukvårdsparti, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna var alla överens om att det behövdes 2 miljoner kronor extra till skolmaten, men efter två timmars diskussion beslutade kommunfullmäktige att gå på kommunstyrelsens budgetförslag i matfrågan. 19 ledamöter visade sitt missnöje över beslutet genom att reservera sig.

 

Birgitta Hill har arbetat som kokerska på Strömbackaskolan i Piteå under 5 års tid. På frågan om vad man borde använda dessa 1,3 miljoner kronorna till har hon en hel del att säga till om.

- Jag tycker att man borde ändra hela matsedeln, säger hon. Framförallt behövs det bättre råvaror så att kvaliteten på maten blir högre.

Birgitta är också mycket skeptisk till att 1,3 miljoner kronor kommer att vara tillräckligt mycket för att nå de resultat med maten som behövs för att göra eleverna nöjda.
MARIA ERIKSSON

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0