Förbifart Stockholm – en het debatt

Bygga en ringled runt Stockholm för att slippa köa när man ska från norr till söder. Det är en fråga som har diskuterats av toppolitiker sedan 1930-talet. I september i år drev alliansen igenom frågan i riksdagen. Leden blir nu alltså verklighet.


Margareta Cederfelt (M) som sitter i riksdagen skriver i sin blogg att beslutet är bra för arbetsmarknaden, boendet, ekonomin och inte minst miljön. Cederfelt säger att förbifart Stockholm är bra för miljön genom att såväl ressträcka som restid för transporter mellan de norra och södra delarna förkortas. Transporter behöver inte köra igenom staden. Hon säger också att Stockholm blir mindre sårbart genom att två vägar förbinder stadens delar över Mälaren.


Maria Wetterstrand (MP) håller inte med. Wetterstrand anser att de 27 miljarderna som vägen kostar istället borde satsas på kollektivtrafik och järnväg. Även Naturvårdsverket har varit kritiskt eftersom trafikleden bedöms leda till att koldioxidutsläppen i Stockholmsregionen kommer att öka med 80 procent till 2030.

                                                                                                                                       Matilda Johansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0